Personal Chef • Hans van Mierlo

Personal Chef • Hans van Mierlo

Centavoshof 3

1060 SR Amsterdam


Tel. 06-14035415


Mijn interesse voor koken en lekker eten zaten er al vroeg in.  Als achtjarige bakkerszoon kookte ik twee keer per week voor ons gezin. Ruim vijfentwintig jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt en sinds dien ben ik werkzaam als kok. In eerste instantie in verschillende restaurants, gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in culinair maatwerk. Lekker eten valt of staat bij de kwaliteit van de ingrediënten – zij bepalen voor een groot deel de smaak van de gerechten.
Groente en fruit zijn het best in het seizoen. Ik betrek mijn groente en fruit zoveel mogelijk van biologische leveranciers uit de omgeving. Buiten het lokale seizoen kan gebruik gemaakt worden van “gevlogen” groente en fruit: deze zijn rijp dagvers ingevlogen uit delen van de wereld waar zij nu in het seizoen zijn. Dit fruit smaakt daardoor zoals in het land van oorsprong en niet zoals supermarkt fruit dat rijpt gedurende wekenlang zeetransport.
Doorslaggevend voor de smaak van de vis is de versheid, hiervoor is de aanvoerketen bepalend – deze keten moet snel en koud zijn. Om de versheid van uw vis te kunnen garanderen haal ik deze zelf af bij de betere vishandel.  Ik kies voor verantwoorde visserij van duurzame vangst buiten het paaiseizoen. Duurzaam is bovendien lekkerder.
Ook bij vlees gaan topkwaliteit en een goed dierenleven hand in hand. Voor rundvlees zijn de USDA prime Black Angus en vlees van het Wagyu ras de absolute top. De kwaliteit zie je in een marmer achtige vetverdeling en komt met goede rijping (en bereiding) verder tot zijn recht.

Hans over koken en lekker eten

KvK Amsterdam 34376710

IBAN: NL43 INGB 0004 8559 39

Groente en fruit in het seizoen

Duurzame vis

Kwaliteitsvlees

facebook logo
Twitter logo
LinkedIn Logo
Instagram logo